EN | FR | GR


10.01.2009
ΑΞΙΑ

Φιλιώ Ράγκου
Πριβέ εικαστικές ματιές



Συναίσθημα, πάθος και ένταση. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της τέχνης του Χαδούλη, που αποτυπώνονται σε μια ολοκαίνουρια σειρά έργων με άρωμα Ελλάδας.

«Αυτός ο ζωγράφος σίγουρα είναι Έλληνας, δεν έχει κανένα πρόβλημα με το χρώμα», είχε πει κάποιος Γάλλος φιλότεχνος επισκεπτόμενος μια παλιότερη έκθεση του Γιώργου Χαδούλη. Για του λόγου το αληθές επισκεφτείτε την Αίθουσα Τέχνης Σκουφά, που σε λίγες μέρες εγκαινιάζει την ολοκαίνουρια ατομική έκθεση του εξ Άνδρου καταγόμενου καλλιτέχνη με τίτλο «Ιδιωτική Θέα». Ο Γιώργος Χαδούλης στη νέα του ατομική έκθεση παρουσιάζει την προσωπική του αναζήτηση μέσα από έργα που χαρακτηρίζονται από δυναμισμό, ένταση και χρώμα. Ο ζωγράφος «κλέβει» ιδιωτικές στιγμές, αποτυπώνοντας μέσα από αυτές την προσωπική του ζωγραφική ελευθερία. Ο Αλέκος Φασιανός, με αφορμή τη νέα έκθεση του Γιώργου Χαδούλη, δήλωσε: « Στο πέρασμα των χρόνων, η κάθε στιγμή της έμπνευσης είναι διαφορετική. Όμως εκφράζει την ίδια αλήθεια. Και είναι αυτή η στιγμή η απόλυτη έκφραση της ελευθερίας. Αλλά αυτό είναι το δύσκολο. Να εκφράζεσαι ελεύθερα. Αυτό κατακτάται με αγώνα. Ελευθερία δεν είναι να κάνεις πράγματα ανώφελα και ανεξέλεγκτα. Ο Χαδούλης, ζωγράφος ανήσυχος, καταφέρνει μέσα από τη δικιά του αναζήτηση να βρει την ελευθερία του. Τα χυμώδη με χρώμα και φως φυλλώματα και τοπία του, καταγράφουν με τον δικό τους τρόπο την πραγματικότητα. Και είναι ζωγραφισμένα με πεταχτές πινελιές λες και γίνανε μόνα τους. Αυτό το σπουδαίο. Το αχειροποίητο. Και ο κόσμος όλος δημιουργήθηκε χωρίς χέρια. Αυτόματα».
Ο Γιώργος Χαδούλης γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1966 στην Αθήνα. Στο διάστημα 1984-1992 σπούδασε ζωγραφική στην Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts (εργαστήριο Antonio Segui), στο Παρίσι.
Ύστερα, για ένα χρόνο, μέχρι το 1992 εργάστηκε με τον Αλέκο Φασιανό ως βοηθός σκηνογράφου στις παραστάσεις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη (Μοντέρνο Θέατρο, Επιδαύρια) και «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» του Ι. Καμπανέλη (Θέατρο Τέχνης, Φεστιβάλ Αθηνών).
Από το 1991 έως και σήμερα ο καλλιτέχνης έχει παρουσιάσει με επιτυχία 13 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις, με πιο πρόσφατη την έκθεση «Experiencing Greece: Travels through an enchanted landscape» που παρουσιάστηκε στο Ελληνικό Σπίτι στο Πεκίνο, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2008. Έργα του καλλιτέχνη έχουν παρουσιαστεί σε μουσεία, όπως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, η Πινακοθήκη της Ρόδου, το Μουσείο Φρυσίρα, η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου και το Μουσείο Βορρέ.

 
Powered by PCManagerOfficial website of George Hadoulis. All works copyright protected.